Airco’s en warmtepompen.

Uw woning verwarmen of verkoelen?
Onze airco’s en warmtepompen staan voor u klaar.

Algemeen principe van een warmtepomp

Warmtepompen werken volgens hetzelfde principe als koelkasten: koude wordt daarbij opgewekt door een verdamper waarin koelmiddel circuleert. De warme lucht stijgt en geeft hierdoor gratis warmte af aan de verdamper.

Een warmtepomp haalt op dezelfde werkwijze gratis warme lucht uit het milieu. Dankzij de zon zitten er in de lucht, water en aarde enorme massa’s warmte opgeslagen, zelfs in de winter. Het is deze warmte die gebruikt wordt om de woning te verwarmen. Hoe dat precies gebeurt, hangt af van het type warmtepomp. In principe berust de werking van alle warmtepompen op dezelfde natuurkundige principes. Het is de manier waarop de warmte onttrokken wordt en opnieuw wordt afgegeven die verschilt.

4x

Zuiniger

Een warmtepomp kan tot vier keer zuiniger zijn dan traditionele verwarmingssystemen, waardoor het een milieuvriendelijker en kosteneffectiever alternatief is.

0

Geen uitstoot

Een warmtepomp heeft nul uitstoot, waardoor het een uiterst duurzame keuze is voor verwarming en koeling zonder milieubelasting.

+

Combineerbaar

Een warmtepomp is eenvoudig te combineren met zonnepanelen, wat resulteert in een nog hoger rendement en een verdere vermindering van de ecologische voetafdruk.

100%

Installatie

De installatie van een lucht-lucht warmtepomp is relatief eenvoudig, wat het een aantrekkelijke optie maakt, vooral voor bestaande gebouwen.

Download de DHW-Warmtepomp infofiche.

Infofiche warmtepomp

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler werkt vrijwel hetzelfde als een warmtepomp. De installatie onttrekt warmte uit de lucht (uit de binnenomgeving of de buitenomgeving). De bestaande warmte wordt in een vrij technisch proces, waarin warmtewisselaars, koudemiddelen en een compressor de hoofdrol spelen, naar een hogere temperatuur gebracht. De opgewekte warmte gebruikte de warmtepompboiler vervolgens om het tapwater in het boilervat op de gewenste temperatuur te brengen.

Vanaf je iets of wat plaats hebt, kan iedereen een warmtepompboiler plaatsen.

0
Basis subsidie

Warmtepomp lucht-lucht

Met een lucht-lucht warmtepomp kan je je woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen én afkoelen. Je verbruikt namelijk geen fossiele brandstof; alleen een elektriciteitsaansluiting is vereist. De investeringskosten zijn bovendien redelijk laag in vergelijking met andere soorten warmtepompen. Hier ontdek je meer info over de werking, voor- en nadelen en de prijs van lucht-lucht warmtepompen.

Opbouw van het systeem

Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan:

– buitenunit: dit onderdeel van een lucht lucht warmtepomp zuigt de buitenlucht aan en zorgt voor de verwarming van de lucht. De unit kan op de grond, aan een muur of op een plat dak geplaatst worden.

– binnenunit: dit onderdeel van de lucht-lucht warmtepomp blaast de warme of koude lucht in de woning. Je kan kiezen voor een wand-, vloer- of plafondmodel. Je kan trouwens meerdere binnenunits koppelen aan dezelfde buitenunit.

0
Basis subsidie

Warmtepomp lucht-water

Een lucht-water warmtepomp haalt ook zoals een lucht-lucht warmtepomp zijn warmte uit de buitenomgeving (lucht) en geeft deze warmte af aan een watersysteem (bij voorkeur een watersysteem dat een lage temperatuur nodig heeft, zoals vloerverwarming of lage temperatuurs convectoren. Wij werken vooral met 2 modellen Panasoninc of Daikin.

Een lucht water warmtepomp haal een COP van 4, dit wil zeggen

Indien we 1kW elektriciteit verbruiken, halen we er 4 kw warmte uit.

Omdat de COP-waarde een momentopname is en de hoeveelheid energie die uit de lucht wordt gehaald gedurende het jaar verandert door seizoensinvloeden, is er ook een waarde die een gemiddelde geeft over het hele jaar. Dit noemen we de SCOP, een afkorting van Seasonal Coefficient of Performance, oftewel het rendement door de seizoenen heen. Dit geeft een beter inzicht gedurende het hele jaar door.

Bij lucht-water warmtepompen ligt deze vrij hoog, aangezien we hier in ons klimaat geen extreme koude winters meer hebben.

0
Basis subsidie

Warmtepomp Geothermie

De aarde onder onze voeten zit boordevol energie. Die ontstaat door temperatuurverschillen tussen het aardoppervlak en dieper gelegen warmtereservoirs. 

Een geothermische warmtepomp, ook gekend als bodem-water warmtepomp, onttrekt die energie. Dat gebeurt aan de hand van een buizensysteem in de bodem (via een verticaal of horizontaal captatienet). De vloeistof in deze buizen neemt de natuurlijke aardwarmte op, en gebruikt die om je woning te verwarmen of sanitair warm water te produceren.

Hier werken vooral met Bosh of Vailliant.

0
Basis subsidie

Hybride warmtepomp

De slimme combinatie een hybride warmtepomp en een cv-ketel (dat kan ook je huidige cv-ketel zijn). Omdat ze samenwerken als een team bespaar je al gauw 70 tot 80% gas met de buitenlucht als belangrijkste, duurzame energiebron. De ketel schakelt alleen nog in wanneer het buiten heel koud is en hij zorgt voor warm water.

Heb je vloerverwarming in combinatie met radiatoren, of een woning met over gedimensioneerde goede rendementsradiatoren. Is een hybride warmtepomp te perfect combinatie.

0
Basis subsidie

Regel direct uw onderhoudscontract online!

Een onderhoud van uw airco op regelmatige basis komt de optimale werking enkel ten goede. Schimmels en bacteriën krijgen geen kans zich vast te zetten met een gezondere luchtcirculatie als gevolg. Bovendien vermijdt u ook onaangename geuren.

Slecht onderhouden airco’s hebben een negatieve invloed op je energieverbruik. Een regelmatig onderhoud merkt u dus ook op je energiefactuur.

Dankzij dit frequent onderhoud sporen we eventuele problemen op waardoor we deze tijdig kunnen oplossen. Hierdoor voorkomt u onnodige hoge kosten voor het herstellen van defecten. Gebruik het formulier hiernaast om direct van start te gaan en onnodige kosten te vermijden.

Kent u deze multinational al? Dit merk is een van onze favorieten wanneer het gaat over warmtepompen en airco. Wanneer u merkt dat deze pompen tot vier keer efficiënter zijn dan uw traditionele verwarming, is de overstap ook voor u snel gemaakt. Bovendien kunnen we uw airco en warmtepomp op gepaste tijden onderhouden.

In onze wereld is Panasonic geen verdeler van televisies en filmelektronica, maar een leverancier van voornamelijk airco’s en warmtepompen. Laat u overtuigen en laat uw klassieke verwarmingssysteem achterwege. Ook het onderhoud van uw airco en warmtepomp nemen wij graag voor onze rekening. Een duurzame toekomst staat voor u klaar.

Praat met één van onze experten

Contacteer ons bij de zoektocht naar uw ideale airco & warmtepomp.

Praat met één van onze experten

Contacteer ons bij de zoektocht naar uw ideale airco & warmtepomp.

Daikin

Ons vertrouwd merk voor airco en warmtepompen.

Panasonic

Uw beste keuze in verwarmingsapparatuur.

100%

Klanttevredenheid

Dat is waar wij naar streven! Ondervind het zelf.

+10

Jaar ervaring

En voor ons voltallig team in totaal, is dat uiteraard veel meer.

+5 000

Projecten volbracht

Kunnen we dat van u hier binnenkort bijtellen?

Bart Ensys

“Investeert u meer en meer in uw comfort in eigen huis? Wij helpen u graag de meest duurzame keuzes te maken, in uw voordeel.”

Adriaan Reymer

Field Service Manager

Waar we ook in uitblinken

Bekijk onze andere diensten en ga voor een groenere toekomst.

Zonnepanelen

Onze specialiteit is zonnepanelen: geschikt voor elk budget en elke behoefte.

Thuisbatterijen

Eenvoudig en efficiлnt uw overtollige zonne-energie opslaan voor later gebruik.

FlexiO – Slimme sturing

Verhoog uw rendement, bespaar EN verdien. Volwaardig FlexiO partner.

Laadpalen

Ensys is uw partner voor duurzame laadpalen voor een groenere toekomst.

Daarom kiest u voor Ensys airco’s & warmtepompen

Laat u overtuigen door tal van voordelen:

  • Kost minder dan de traditionele verwarming.

  • Is onderhoudsvriendelijk.

  • Werkt vanop afstand met remote control.

  • Omvat jaarlijks onderhoud.

  • Bespaart plaats.

  • Koeling en verwarming in 1

Is een airco of warmtepomp iets voor u?

Vraag dan zeker uw gratis offerte aan.

In samenwerking met:

Download onze infofiche