Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om jouw elektrische wagen op te laden?

We gaan de laatste jaren steeds meer op zoek naar duurzame en milieuvriendelijke energie. Zo hebben meer en meer mensen ook interesse in een elektrische wagen. Eéntje aanschaffen is één ding, maar je moet hem dan ook nog kunnen opladen. Zonnepanelen kunnen hier op de best mogelijke manier aan bijdragen. Wist je trouwens dat zonnepanelen de voordeligste manier zijn om jouw elektrische wagen op te laden?

Heb je reeds zonnepanelen geïnstalleerd? Dan wordt het laadpunt aangesloten op je eigen elektrische installatie, die op zijn beurt energie haalt uit de zonnepanelen. Er zijn hierin twee opties.

  1. Je sluit je wagen rechtstreeks aan op het huishoudelijke net
  2. Je installeert een laadpaal, die energie haalt uit de zonnepanelen

Om te vermijden dat al de door zonnepanelen opgewekte energie naar het opladen van de wagen gaat, is het aan te raden om extra zonnepanelen te voorzien. Zo kan er steeds op verschillende punten in de woning of in jouw bedrijf groene elektriciteit worden gebruikt. Maar over hoeveel extra zonnepanelen spreken we dan?

Meestal zijn er zo’n 6 à 8 extra zonnepanelen nodig om jouw elektrische auto op te laden. Op die manier kan je de capaciteit van andere panelen reserveren om aan de behoeften van jouw huis te voldoen. Daarnaast houd je natuurlijk ook best rekening met waar de zonnepanelen worden geplaatst. Zo haal je meer energie uit zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn.

Wil jij ook jouw elektrische wagen opladen met zonne-energie? Of wil je graag een laadpaal installeren? Neem dan contact met ons op! Onze experts geven jou advies en staan je bij waar nodig.

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!