FlexiO van Lifepowr: een slimme aansturing
voor een optimale opbrengst

Een groene toekomst gaat hand in hand met de digitalisering. Nieuwe technologieën laten het toe om bewuster om te gaan met onze omgeving, waaronder de manier waarop we energie verbruiken. Er zijn heel wat duurzame spelers op de markt die mee de energietransitie dragen. Een daarvan is Lifepowr, ontwikkelaar van slimme en geavanceerde oplossingen voor energieproblemen én trotse partner van Ensys.

Lifepowr: slimme partner in energie

Toen Lifepowr opgericht werd in 2015, stelde het bedrijf meteen als doelstelling om een echte impact te creëren op de energiemarkt. Hun aanbod bestaat uit hoogtechnologische besturingsalgoritmes, gemaakt voor decentrale energieopslag en laadpunten. Die kun je toepassen voor energieverbruik in zowel je woonst, onderneming als de gehele samenleving. Concreet kun je het voorstellen als een vereenvoudiging van de energietransitie: vele kleine vermogens maken samen één groot virtueel netwerk dat als een geheel wordt aangestuurd.

Dat is behoorlijk ingewikkelde materie, waardoor ze een team hebben vergaard die zich bezighoudt met vraagstukken – en natuurlijk bijhorende oplossingen – rond batterijopslag en -beheer, software engineering, IoT-apparaten en -infrastructuur (Internet of Things), big data, zelflerende algoritmes en een behoorlijke kennis van bestaande energiesystemen en complexe mathematische problemen.

Geavanceerde modellen voor energiebesparing

Al die expertise komt terug onder één slim systeem: FlexiO. Je kon eerder op onze blogpagina al lezen dat je met FlexiO niet alleen energie bespaart, maar dat je thuisbatterij zelfs geld kan opleveren. FlexiO stuurt niet alleen de thuisbatterij slim aan, maar ook laadpalen – en wie weet, ooit zelfs warmtepompen!

Wat doet FlexiO precies?

Achter technologie schuilt veel ingewikkelde wiskundige materie, dat is bij een slim aansturingssyteem als FlexiO niet veel anders. Op basis van enkele geavanceerde modellen zal dit ervoor zorgen dat jouw systeem van de thuisbatterij of laadpaal continu het meest optimaal wordt ingezet. Dit zijn de belangrijkste aspecten van FlexiO die ervoor zorgen dat jij 100% hernieuwbare energie krijgt aan een gunstig tarief:

  • (Ver)koopt elektriciteit aan de beste prijzen aan de hand van een dynamisch contract;
  • Inperken van het capaciteitstarief door stroompieken te verlagen;
  • Zelflerende algoritmes houden jouw persoonlijke verbruikspatroon bij en zullen een voortdurende systeemverbetering doorduwen;
  • Systeemoptimalisatie aan de hand van weersvoorspellingen;
  • Zorgt voor een maximale opbrengst door consolidatie van het elektriciteitsnet.

Met andere woorden: kies je ervoor om je thuisbatterij en/of laadpaal slim aan te sturen, bekom je een energiefactuur die aanzienlijk lager ligt én draag je extra zorg voor het klimaat en een groenere toekomst. Niet onlogisch dat Ensys met deze energiepartner in zee is gegaan!

Heb je vragen over Lifepowr of wil je weten of jouw thuisbatterij/laadpaal compatibel is met dit slimme aansturingssysteem? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!