Kan de thuisbatterij ook geld opleveren? Zeker wel!

In tijden van stijgende energiekosten kan de thuisbatterij een gewenste financiële steun bieden. Meer zelfs: door een slimme aansturing van die thuisbatterij is het niet enkel mogelijk je energiefactuur te verlagen, het kan je zelfs een maandelijkse uitbetaling opleveren.

Voor een gunstig energieverbruik kan je gebruikmaken van de combinatie zonnepanelen met een thuisbatterij. Alle elektriciteit die zonnepanelen opwekken maar niet meteen verbruikt wordt, gaat naar het distributienet en wordt er op de nodige momenten weer afgehaald. Met een thuisbatterij gebruik je zo’n +/-75 procent ervan meteen zelf, en het slaat alle elektriciteit op die geen onmiddellijk verbruik vraagt. Die thuisbatterij treedt in werking vanaf het moment dat zonnepanelen jouw verbruik niet kunnen dekken. Is de thuisbatterij leeg? Dan pas haalt het de nodige elektriciteit van het distributienet.

Besparen met een slimme thuisbatterij

Dat is bijzonder gunstig voor onze energietransitie, en het kan bovendien een serieuze positieve impact hebben op je energiefactuur. Althans, als deze wordt aangestuurd door een slimme aansturing, zoals FlexiO van Lifepowr, nu ook een trotse partner van Ensys. Aan de hand van wiskundige modellen ontwikkelde het Lifepowr-team een gedimensioneerd systeem dat mogelijks geld opbrengt, doordat het een continue optimalisering van jouw energiesysteem bewerkstelligt. Dit zorgt voor realtime inzicht en een duidelijk overzicht van hoe jouw thuisbatterij functioneert, maar ook wat je ermee kunt besparen en een eventuele bijkomende winstdeling.

Optimalisatie van het energiesysteem

FlexiO creëert deze transparantie aan de hand van geavanceerde, ingebouwde en zelflerende algoritmes die jouw persoonlijk energiesysteem voortdurend verbeteren. Deze algoritmes houden onder andere rekening met jouw verbruikspatroon, de weersvoorspellingen en dynamische elektriciteitsprijzen. Die laatste ken je misschien ook wel onder de noemer ‘dynamisch contract’: hierbij kopen leveranciers energie een dag voordien en wordt de prijs per uur bepaald, op basis van de inkoopprijs van energie op de beurs.

Samen met Lifepowr zetten wij bij Ensys volop in op hernieuwbare energie om onze planeet een handje te helpen. Dat het gebruikers van de thuisbatterij ook een gunstige financiële boost geeft, is natuurlijk mooi meegenomen!

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!