De Stad Antwerpen draagt haar steentje bij en investeert in een zonnepanelenpark “om 4.000 arme gezinnen van gratis stroom te voorzien.”

De Stad Antwerpen wil gezinnen die het financieel moeilijk hebben bijstaan door hen te voorzien van gratis stroom. “Het zal niet hun volledig gebruik dekken maar toch een aanzienlijke hulp zijn.” De stad zal investeren in een zonnepanelenpark dat op de oude stortplaats Hooge Maey in de Antwerpse haven opgezet zal worden. Bedoeling is dat het park tegen 2023 operationeel zou zijn. Volgens ons een zeer mooi initiatief!

Een helpende hand voor mensen die het financieel wat moeilijker hebben

“Mensen die het financieel moeilijk hebben, huren vaak een woning en kunnen die niet isoleren omdat ze geen eigenaar zijn. Ze kunnen ook geen eigen energie opwekken met zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp. Ze kunnen enkel de verwarming uitzetten, en zichzelf in de kou zetten.”, zegt Antwerps schepen van Sociale Zaken, Armoedebestrijding en Leefmilieu Tom Meeuws.

Het doel van het zonnepanelenpark is om vanaf 2023 operationeel te zijn!

Met dit initiatief stapt de Stad Antwerpen samen met de lage inkomens mee in een “Zonnecoöperatie” waardoor gezinnen met een lager inkomen kunnen meegenieten van de opbrengsten van hernieuwbare energie. Dit werd tot op heden vaak enkel voorbehouden voor de betere middenklasse. Na het doorlopen van het vergunningstraject, hoopt men dat het zonnepanelenpark tegen 2023 operationeel is.

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!