Case in de kijker: Zonnepanelen voor ‘t Waterhuys en Travel-Zone 

In hartje Schilde vind je een statig zwart-wit geschilderde villa terug dat maar liefst twee kantoren huisvest: ’t Waterhuys, een vastgoedkantoor, en reisbureau Travel-Zone. Ensys kreeg de kans om met beide bedrijven een energiezuinigere toekomst tegemoet te gaan. We kwamen samen tot een duurzame oplossing door er maar liefst 55 zonnepanelen te plaatsen.  

Voor ieder project waarbij Ensys zonnepanelen als oplossing biedt, werken we volledig op maat van de klant. Op deze manier zal er nooit sprake zijn van een overmatige stroomproductie of betaal je te veel prosumententarief met een veel te grote omvormer.

Voor ’t Waterhuys en Travel-Zone gingen we zoals gewoonlijk te werk: een van onze energiedeskundigen gaat ter plaatse om het pand te bekijken en bespreekt samen met de klant de mogelijkheden. Daaruit volgt een analyse van de case en een voorstel van een gepersonaliseerde aanpak. Uit die analyse volgt onder meer een berekening van de nodige investeringen, de mogelijke besparingen en winst, en ook een legplan of visualisatie. Uiteraard inclusief een nauwkeurige offerte.

  

Een ideaal scenario 

Het kantoren-duo dat in hetzelfde gebouw resideert koos uiteindelijk voor een grootschalig zonnepanelenproject waarbij Ensys de opdracht kreeg om maar liefst 55 zonnepanelen te plaatsen van 395Wp per stuk. Die kwamen op het dak van het huis en bovenop de garage, en we installeerden eveneens een 20 kW-omvormer. Zoals steeds werkten we hier met kwalitatief hoogstaande zonnepanelenmerken die zekerheid bieden op vlak van garantie, rendement en duurzaamheid.

Voor onze projectleider, Kim, vormde dit project een ideaal scenario, wegens het zeer ruime dak en dito privéparking waarover ’t Waterhuys beschikt. Daardoor werd het enorm werkefficiënt. De klant was overigens zeer flexibel.  Ook andere componenten maakten het werken bijzonder aangenaam: “De dames van het reiskantoor hebben zowel de dakwerkers als de elektriciens verwend met koffie en koekjes. En de eigenaar moet ik een pluim geven: het was erg leuk om ideeën met hem uit te wisselen, door de affiniteit die hij zelf had met de installatie en de bouw. We zijn erg trots om dit mooie project te mogen afleveren!”

  

Uitbreidingsmogelijkheden 

Maar daar stopt het niet, want met dit project kunnen we nog enkele stappen richting een groene toekomst zetten. Er bestaan enkele aanvullende uitbreidingsmogelijkheden: het aantal zonnepanelen is nog bijna te verdubbelen, tot wel ruim 30 extra panelen. Voor het meest gunstige energieverbruik combineer je zonnepanelen overigens best met een slimme thuisbatterij van Lifepowr. Die zorgt voor extra besparingen dankzij de lokale opslag in de batterij. Dit verbruik zal Ensys voor de klant monitoren.

En de klant zelf? Die was zeker en vast tevreden met het resultaat: “Correcte afspraken en stipte planning. Aanrader!”, aldus Jan Thys, zaakvoerder van ’t Waterhuys vastgoed.

  

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!