Met de zomerse temperaturen en de zon die zich meer laat zien, is het vaak noodzakelijk om even verkoeling op te zoeken. Met de airco’s van Daikin of Panasonic kan Ensys ervoor zorgen dat je je ruimtes binnenin je huis perfect op de juiste temperatuur kan houden. Interesse? Lees dan zeker verder hoe wij je hierbij kunnen helpen.

Hoe werkt een airco?

In een vorige blog legden we uitgebreid de werking van een warmtepomp uit. Een aircosysteem werkt in principe hetzelfde als een lucht-luchtwarmtepomp, met het verschil dat een airco normaliter koude lucht zal blazen in plaats van warme. Het voordeel is dat je de werking van het systeem ook gewoon kan omdraaien. Zo kan je jouw airco ook gebruiken in de winter om jouw woning te verwarmen.

Via een buitenunit gaat een airco lucht onttrekken aan de buitenlucht en deze in de binnen unit afkoelen. Deze frissere lucht wordt dan de binnenruimte ingejaagd. Zo blijft jouw living, keuken of slaapkamer heerlijk fris in de zomer.

Luchtvochtigheidsregelaar

Een aircosysteem zorgt er niet alleen voor dat het aangenaam fris blijft in je woning, maar regelt ook de luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming en gezondheidsproblemen, terwijl een te lage luchtvochtigheid dan weer kan zorgen voor uitdroging en irritatie van de luchtwegen. Het is dus belangrijk dat je jouw ruimtes steeds voldoende verlucht. Een airco neemt deze last van je weg en doet dat perfect automatisch.

Andere belangrijke factoren

Denk aan de grootte van jouw systeem per ruimte. Een te kleine airco in een grote ruimte of een te grote airco in een kleine ruimte is namelijk niet meer energiezuinig en praktisch. Een te kleine airco zal te hard moeten werken waardoor je energiekosten weer kunnen oplopen. Een te grote airco maakt de temperatuur dan weer onaangenaam en zal ook onnodige energie verspillen.

Ook de installatie en het onderhoud zijn van groot belang voor een goede werking van jouw systeem. De airco moet namelijk zo stil en efficiënt mogelijk werken om jou optimaal te kunnen laten genieten van de ideale temperatuur, zonder overbodig geluid. Daarnaast geniet je bij Ensys van jaarlijks onderhoud van jouw systeem. Onze installateurs zorgen ervoor dat eventuele problemen tijdig opgelost geraken en schimmels, bacteriën en onaangename geuren geen kans krijgen.

Conclusie

Ensys biedt jou het gehele pakket aan. Wij adviseren de beste airco voor jou en gaan dan aan de slag. Van installatie tot onderhoud, we doen het allemaal op maat van onze klant. Dankzij een enthousiast team van ongeveer 40 medewerkers, blijft Ensys zich ontwikkelen in de meest kwalitatieve producten en meest uitmuntende service. Zo gaan we samen voor een duurzame toekomst!

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!