logo ensys

Montage

Bij een installatie “op paal” wordt het laadpunt gemonteerd op een antraciet grijze montagepaal uit roestvrij staal en poedercoating met een lengte van 1,40m. Als fundering wordt een stabiele betonsokkel gegoten om de stevigheid te garanderen.

Appartement

Bij een ondergrondse parking in een appartementsgebouw is de kortste route naar het laadpunt vaak vanaf de digitale/analoge teller. Hou hier in de volgende stap rekening mee wanneer u het kabeltraject doorgeeft.

Parking

Kabeltraject

Aantal meter tussen zekeringskast en locatie laadpunt (bereken dit zo nauwkeurig mogelijk – hou rekening met zowel horizontale als verticale meters)

Bij een appartement met ondergrondse parking reken je het aantal meters vanaf de digitale of analoge teller tot aan het laadpunt.

Volgende >>

Load balancing

Load balancing verdeelt het beschikbare vermogen in huis en zorgt ervoor dat er nooit overbelasting ontstaat. Indien u andere grote verbruikers in huis heeft zoals een warmtepomp, zwembad of sauna is dit zeker aangeraden. Daarnaast is load balancing essentieel als u slim wilt laden op zonnepanelen.

Zonnepanelen?

Als u graag de optie heeft om alleen op te laden wanneer er zonne-energie is, duidt dan zeker de “load balancing” aan bij de vorige vraag. Let wel op dat deze slimme functie niet werkt bij een dubbel laadpunt of wanneer u automatisch split billing heeft ingesteld.

Grondwerken?

Zijn er grondwerken nodig om de kabel tot aan de locatie van het laadpunt te krijgen? Duid de juiste ondergrond aan en nadien het aantal meter.

Welke ondergrond? Hoeveel meter?

Zand
Kiezel
Klinkers

Volgende >>

Keuring

Voor de uitvoering van de keuring is het belangrijk om te weten of de locatie een woonhuis betreft of een kantoor/bedrijf.

Locatie

Extra losse laadkabel?

Een losse laadkabel kan in de applicatie van uw laadpunt vergrendeld worden, wat het in essentie een laadpunt maakt met vaste kabel.

Extra montagehaak voor laadkabel?

De montagebeugel kan handig zijn om de laadkabel aan op te hangen.

Ga naar de bovenkant