Wie Ensys zegt, zegt zonnepanelen. Wij bieden zonnepanelen aan voor jouw woning, bedrijf of pand. Al meer dan 10 jaar plaatsen we installaties in de provincie Antwerpen en regio Waasland, waardoor we al meer dan 5000(!) projecten volbracht hebben. Een vraag die we zeer vaak krijgen is wat het rendement van de zonnepanelen nu juist is en wat ervoor kan zorgen dat ze meer/minder kunnen opbrengen. Wel, daar geven we graag wat meer informatie over in deze blog.

Beginnen bij het begin

Het rendement van zonnepanelen is de hoeveelheid aan zonne-energie die uiteindelijk omgezet wordt in elektriciteit. Hoe hoger het percentage, hoe beter natuurlijk. Vandaag de dag zijn de panelen zo ontwikkeld dat ze tussen 15% en 22% van het zonlicht in bruikbare elektriciteit weten om te zetten.

Verschillende factoren

Diverse factoren beïnvloeden het rendement van uw zonnepanelen. De ligging, de oriëntatie, de hellingshoek, het type zonnepaneel en de kwaliteit van de installatie zijn slechts enkele voorbeelden. Dit zijn natuurlijk allemaal factoren om in acht te nemen bij de keuze voor zonnepanelen, om het rendement te optimaliseren.

Ligging en oriëntatie

België staat over het algemeen niet bekend als het land van de zon. We hebben nu eenmaal een zeer wisselvallig klimaat in de lage landen. Toch neemt dat niet weg dat zonnepanelen ook hier een slimme keuze zijn. Zonnepanelen renderen namelijk als er zonlicht op valt. Ook als het bewolkt is zal diffuus licht jouw panelen bereiken. Je plaatst je panelen wel best naar het zuiden gericht, om optimaal te kunnen profiteren van het zonlicht doorheen de dag. De ideale hellingshoek is dan weer 30 à 35 graden.

Maar jij hoeft je hier natuurlijk geen zorgen over te maken. Bij Ensys begrijpen we dat regels en voorschriften soms voor kopzorgen kunnen zorgen. Ons toegewijde team zorgt ervoor dat we alle regeltjes nauwkeurig volgen en in overeenstemming blijven met de geldende voorschriften. Jouw gemoedsrust is onze prioriteit, en we staan altijd klaar om je te helpen met al je vragen en zorgen. Bij Ensys streven we ernaar om een zorgeloze ervaring te bieden.

Type zonnepaneel

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, elk met hun eigen voordelen. Monokristallijne panelen hebben bijvoorbeeld een hoger rendement dan polykristallijne panelen, maar zijn door een ingewikkelder productieproces wel duurder. Bij Ensys hebben we experts in huis die jou kunnen adviseren over de verschillende soorten en aanbieders.

Kwaliteit van de installatie

Een goed geïnstalleerd zonne-energiesysteem kan jarenlang betrouwbaar en efficiënt werken. Daarom is het cruciaal om te kiezen voor een ervaren en betrouwbare installateur. Kiezen voor Ensys, is dus een slimme keuze!

Goed onderhouden

Last but not least kan je rendement verminderen door vuiligheid op je panelen. Daarom is het belangrijk om je installatie periodiek te onderhouden. Je wil namelijk optimaal kunnen genieten van jouw investering!

Conclusie

Het is duidelijk dat het rendement van zonnepanelen aanzienlijk kan zijn. En met de huidige technologische ontwikkelingen blijven zonnepanelen een efficiënte en economisch verstandige keuze voor zij die streven naar energieonafhankelijkheid en duurzaamheid.

Bovendien bieden de overheid en lokale instanties in veel gevallen subsidies of andere financiële incentives om huiseigenaren en bedrijven aan te moedigen te investeren in zonne-energie. Dit maakt de investering in zonnepanelen vaak nog aantrekkelijker.

Investeer in zonne-energie en ga samen met Ensys voor een duurzamere toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!