Wie denkt dat een warmtepomp en een warmtepompboiler dezelfde functie hebben heeft het mis! Er bestaat wel degelijk een verschil tussen de twee. We splitsen ze graag even op, leggen de verschillen uit en geven jou de voordelen mee.

De warmtepomp

Laten we van start gaan met de warmtepomp. Wat deze pomp juist doet? Hij zorgt voor de verwarming en verkoeling van verschillende ruimtes. Daarnaast kan deze warmtepomp sanitair warm water produceren.

Doordat deze toestellen gebruik maken van hernieuwbare energie – welke afkomstig is van de lucht, de aardbodem of het grondwater – zijn ze heel milieuvriendelijk. Het gebruik van fossiele brandstoffen vermindert, waardevolle grondstoffen blijven gespaard en CO2-uitstoot blijft beperkt.

Wij zetten 3 types op een rijtje:

  1. Lucht-luchtwarmtepomp

Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. De lucht komt op haar beurt in de woning terecht. Nood aan afkoeling tijdens de zomer? Geen probleem. De installatie kan ook dienen als airconditioning waarbij er een omgekeerd proces plaatsvindt en er koele lucht in de woning geblazen wordt.

  1. Lucht-waterwarmtepomp

Deze pomp maakt gebruikt van een buitenunit om warmte aan de lucht te onttrekken. Via een warmtewisselaar komt deze warmte terecht in een warmteafgiftesysteem. Hier kan je de vloerverwarming en warm water mee voorzien.

  1. Geothermische warmtepompen

 De geothermische warmtepompen – of bodem-waterwarmtepompen – gebruiken een horizontaal of verticaal captatienet om warmte uit de grond te halen. Hier kan je zowel de vloerverwarming als je warm water mee voorzien.

Goed om weten is dat je verschillende van bovenstaande types kan combineren! Wil je graag meer informatie over onze warmtepompen? Neem even contact op!

De warmtepompboiler

Waar een warmtepomp zorgt voor de verwarming en/of verkoeling én het opwarmen van sanitair water zorgt een warmtepompboiler enkel voor de verwarming van sanitair water.

Wat een warmtepompboiler zo aantrekkelijk maakt? Deze boiler biedt een alternatief voor gastoestellen en is bovendien energiebesparend. Hij onttrekt warmte uit de lucht en gebruikt dit op zijn beurt om water op te warmen.

Wist je dat je tot 70% op je energiefactuur kan besparen met een warmtepompboiler? De aanschaf van zo’n boiler is dus niet enkel goed voor het milieu maar ook voor je bankrekening! Daarnaast is hij gebruiksvriendelijk én heeft hij een lange levensduur. Tot slot ben je ook in de mogelijkheid om een premie aan te vragen bij de installatie van een warmtepompboiler.

We kunnen concluderen dat zowel de warmtepomp als de warmtepompboiler prima milieuvriendelijke alternatieven zijn voor gastoestellen. Daarbovenop bespaar je hier ook flink wat mee uit op je energiefactuur! Wil je hier graag meer over weten? Contacteer ons vrijblijvend.

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!