Haal nog meer uit je zonnepanelen met de thuisbatterij

Zonnepanelen zijn een hele investering. Een terechte investering, weliswaar, maar ook eentje waar je alle voordeel uit wil halen. Het zou dan ook jammer zijn dat bijvoorbeeld opgewekte energie niet wordt verbruikt en zo verloren gaat. Hiervoor zijn thuisbatterijen de geschikte oplossing en dé manier om jouw zonnepanelen optimaal te benutten.

De thuisbatterij zorgt er namelijk voor dat de ‘overtollige’ energie die door je zonnepanelen wordt opgewekt, bewaard blijft. Op deze manier kan die energie worden ingezet op momenten dat zonnepanelen minder of geen energie produceren, bijvoorbeeld ’s nachts of als het slecht weer is. Daarbovenop komt het feit dat dit een veel hogere rendabiliteit oplevert én jouw energiekosten nog meer doet dalen.
Tenslotte kan de thuisbatterij ook dienen als back-up tijdens bijvoorbeeld een elektriciteitspanne.

Werking

De thuisbatterij maakt deel uit van één groot systeem. In de meeste gevallen spreken we dan over zonnepanelen, een batterij en de omvormer, een batterij-vermogensmeter en een noodschakelaar.
De energie die van de zonnepanelen komt, gaat via een omvormer naar de meterkast die op zijn beurt de energie verdeelt over de ruimte. Indien er energie op overschot is, verlies je deze aan het elektriciteitsnet. Je hebt deze dan niet kunnen verbruiken. Dankzij de thuisbatterij, die na de meterkast alle energie opslaat, blijft deze energie bewaard en kan deze op andere tijdstippen, wanneer het nodig is, worden ingezet.

“Zijn thuisbatterijen nuttig als je geen zonnepanelen hebt?”

Je hebt zeker en vast baat bij een thuisbatterij als je geen zonnepanelen hebt. Je kan deze namelijk ook elektriciteit van het net laten halen. Dit gebeurt ’s nachts, waardoor de elektriciteit overdag kan worden ingezet.

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!