Geen laadpaal in de buurt? Plaats er zelf één!

 De elektrische wagen maakt al enige tijd deel uit van ons doordeweeks straatbeeld. Men kiest steeds vaker voor deze milieuvriendelijkere variant, zeker sinds het stijgen van de brandstofprijzen. De laatste jaren was er dan ook een fikse opmars van elektrische voertuigen, inclusief de bijhorende laadpalen. Doorheen het land, zowel openbaar als privé, verschenen ze als paddenstoelen uit de grond.  

Rijden op stroom biedt heel wat voordelen: het is beter voor de algemene luchtkwaliteit, het zorgt voor minder geluidsoverlast en doordat het minder schadelijke stoffen uitstoot, verklein je jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk wanneer je met een elektrische wagen rijdt 

Meer laadpalen, meer gemak  

Natuurlijk verbruik je door elektrisch te rijden heel wat energie. In plaats van brandstof bijtanken, moet je het elektrisch voertuig opladen met voldoende stroom. Ons land heeft de voorbije jaren flink moeten investeren in publieke laadstations. Willen we echter alle elektrische auto’s van stroom kunnen voorzien, dan moet België er tegen 2030 zo’n 6,8 miljoen neerplanten. En daar zijn we volgens recente cijfers nog lang niet.

Een mogelijke oplossing is om thuis of op de bedrijfssite een laadpaal of laadpunt te installeren.

Of laad je voertuig simpelweg op via een stopcontact, al is dat afhankelijk van je type auto en diens batterij. De EV-fabrikant bezorgt jou dan een speciale adapter en kabel om veilig op te laden. 

Toch wordt het aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van laadpalen, publiek of privé. De meeste stopcontacten zijn er namelijk niet op voorzien om zo vaak en daarnaast ook zoveel stroom te leveren. Maak je dagelijks gebruik van je elektrisch voertuig, dan heeft het natuurlijk een grote appetijt voor stroom. Een laadpaal thuis, of eventueel op het werk, is dan de beste en meest handige optie.

Het aanbod van Ensys: Wallbox Pulsar en Alfen  

Bij Ensys zetten wij allerlei soorten middelen in die ervoor kunnen zorgen dat we een groenere toekomst tegemoet gaan. Wij ondersteunen de groei in het aantal elektrische voertuigen en bijhorende laadpunten door duurzame producten in ons aanbod op te nemen, en zo onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Daarom kozen wij voor de laadpalen van Wallbox Pulsar en Alfen:  

  • Wallbox Pulsar is een slimme en krachtige EV-lader die enorm handig in gebruik is. Niet enkel is het bijzonder compact, waardoor je het overal kunt hangen, het heeft ook een bijhorende app met heel wat verschillende functies.  
  • Alfen biedt een hele range aan laadpalen, zowel privé, publiek als voor ondernemers. Voor iedere situatie en elke aparte behoefte vind je hier een laadpaal naar wens.  

Meer weten over de laadpalen van Wallbox Pulsar en Alfen? Lees er hier alles over of contacteer ons hier.   

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!