Qville Essen, een project om trots op te zijn!

Afgelopen zomer mochten we met Ensys meewerken aan een fantastisch project! Qville Essen, een groot cohousing project in het noorden van de provincie Antwerpen. Wat vroeger quarantainestallen waren voor Nederlandse dieren die België binnenkwamen, is nu uitgebouwd tot een mooi complex met onder andere 43 woningen, een gemeenschappelijke zwemvijver, een binnenzwembad, een park en elektrische deelauto’s. Hoe hebben wij hier dan ons steentje aan kunnen bijdragen? Wel, dat ontdek je in deze blog.

Beginnen bij het begin

Qville Essen kwam met de vraag of wij hen konden helpen met de weg naar een groenere toekomst. Een uitdagend project, dat we natuurlijk eerst zeer goed moesten voorbereiden. Met onze ervaring en deskundigheid, namen we goed de tijd om Qville te adviseren over de beste oplossing voor hun situatie. Gezien de grootte en aard van het project, was het ook voor ons een kwestie van al onze troeven op tafel te gooien.

Het project

Qville ging uiteindelijk met ons in zee. We waren de meest bekwame en kostenefficiënte oplossing voor hun vraag. Zo konden we uiteindelijk dus starten aan dit prachtige, maar uitdagende project.

Na heel wat voorbereidend werk, trokken we deze zomer naar Essen. Met veel materiaal en nog meer motivatie, konden we beginnen aan de installatie van maar liefst 350 zonnepanelen en 20 thuisbatterijen. Gezien de site erfgoed en een autovrije zone is, moesten we creatief aan de slag gaan om het materiaal ter plaatse te krijgen. Zo werkten we met een smalle heftruck en bolderkarren die via de wandelpaden het materiaal bij de juiste woningen brachten. Zo zie je maar, voor alles is er een oplossing!

We hadden steeds 2 vaste teams van 2 personen die aan dit project werkten. Daarnaast kwamen er geregeld teams helpen die vroeger klaar waren met hun project. Zo kregen we veel werk gedaan in een korte tijd en wisten we de gehele installatie te plaatsen in slechts 2 weken. Een resultaat waar we natuurlijk enorm trots op zijn!

Samenvatting

We hebben uiteindelijk meer dan 30 woningen binnen het domein, met elk hun eigen behoeften en specificaties, voorzien van een installatie. Daarnaast hebben we ook 64 zonnepanelen geplaatst op gemeenschappelijke delen. Deze zullen dus nuttig zijn voor alle bewoners van het cohousing project.

Zo plaatsten we dus 350 zonnepanelen en 20 thuisbatterijen in een tijdspanne van slechts 2 weken. Daarbovenop kwam de moeilijkheid dat de site erfgoed en een autovrije zone is. Hierdoor was het natuurlijk een enorme logistieke uitdaging. Maar Ensys zou Ensys niet zijn, mochten we uiteindelijk alles tot een goed einde gebracht hebben. Waar een wil is, is een weg!

Als we terugkijken op dit project, kunnen we niet anders dan enorm tevreden zijn. Dat bevestigen de Google reviews van de bewoners ook. Zo is de klant enorm tevreden, zijn wij enorm tevreden en hebben we uiteindelijk weer heel wat mensen geholpen met de weg naar een groenere toekomst! Daar doen we het voor!

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!