Waarom airconditioning wél een goede keuze is.

  1. Airconditioning is veel zuiniger dan je denkt

 Wie dacht dat airconditioning een energievreter is heeft het mis. Natuurlijk verbruikt airconditioning energie, maar het verbruik is niet meer dan wat je koelkast of droogkast verbruikt. Om 4KW aan warme of koude lucht te pompen verbruikt de airconditioning slechts 1 KW energie.

Verder tref je op de meeste energiezuinige airconditioners een groen energielabel aan (A++) Dit wijst erop dat hun energieverbruik zuinig is.

Tot slot bestaat er zoiets als een (multi)splitsysteem. Wat dit systeem doet? Het zorgt ervoor dat je enkel airco pompt naar de kamers waar dit nodig is. Multisplit bestaat uit 1 buitenunit voor meerdere binnenunits. Een Single split is 1 binnen en 1 buitenunit.

  1. Verkoeling of verwarming in een mum van tijd

 Je gaat je slaapkamer binnen in de zomer en voelt de warmte over jou vallen. Dat gevoel ken je misschien wel? Het gebruik van een airconditioning zorgt voor onmiddellijke koeling van je kamer. Voor personen met longaandoeningen of hart- en vaatziekten is dat natuurlijk een grote meerwaarde omdat deze mensen vaak gevoelig zijn aan oververhitting. Op deze manier komt het hun gezondheid ten goede.

Ensys werkt onder andere met de Nanoe X technologie van Panasonic, wat ervoor zorgt dat vervuiling, virussen en bacteriën geneutraliseerd worden waarmee zij de lucht opschonen en geurtjes tegengaan. Meer info over de Nanoe X technologie vind je via onderstaande knop.

Ook op koude dagen is het voordelig om gebruik te kunnen maken van een luchtverwarming om bepaalde kamers van je woning te verwarmen. Op die manier zullen de kamers onmiddellijk op gewenste temperatuur komen.

  1. Airconditioning is beter voor het milieu dan je denkt

Wist je dat de koelvloeistoffen in airconditioning sinds de aanpassing van de regelgeving in 2010 veel milieuvriendelijker zijn? Daarnaast is de kans op lekken zeer sterk afgenomen met de moderne en kwalitatieve apparatuur die vandaag de dag geïnstalleerd worden. De impact op het milieu is hierdoor dus zeer gering.

Waar wacht je nog op?

We kunnen concluderen dat de aankoop van een betrouwbare, kwalitatieve en energiezuinige airconditioning een goede investering is. Het zorgt ervoor dat jouw kamers in een mum van tijd voorzien worden van de gewenste temperatuur, ze zijn energiezuiniger dan gedacht en ze houden rekening met het milieu. Bekijk ons aanbod en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Deel dit blogbericht

Ontvang onze blogs in uw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkel interessant blogbericht!